Kosteusmittaus (Tampereen talousalue)

185,00  sis. ALV

Kosteusmittaus antaa vankkaa tietoa asuntojen märkätilojen kosteustilanteesta.

Asukas tai taloyhtiö voivat hyödyntää kosteuskartoituksen tuloksia asunnon tulevia korjauksia suunnitellessaan. Kosteusmittaus tehdään hyvin usein myös myytävänä oleviin asuntoihin. Märkätilojen remontin yhteydessä pitää aina varmistaa, että rakenteet ovat riittävän kuivia ennen niiden pinnoittamista. Kosteuskartoitus on välttämätön, mikäli asunnon rakenteissa epäillään olevan home- tai mikrobikasvustoa.

Kosteuskartoitus tehdään yleensä vahvasti suuntaa antavalla pintakosteusmittarilla pintoja koskettaen. Jos pintakosteusmittaus antaa aihetta, tehdään rakenteisiin virallinen porareikämittaus, joka on pintoja rikkova menetelmä. Rinnakkainen ja pintakosteusmittausta vahvasti täydentävä menetelmä on lämpökuvaus.

Kokeneen tekijän suorittamana pintakosteusmittauksella saadaan melko vahva käsitys kosteuden luonteesta, laajuudesta ja asteesta. Pintoja rikkovalla porareikämittauksella saadaan virallinen ja täysin luotettava tieto kosteudesta ja sen asteesta rakenteessa.

Hinta on per märkätila, sisältäen matkakulut Tampereen talousalueella (Tampere, Lempäälä, Kangasala, Nokia, Ylöjärvi, Pirkkala). Kosteusmittauksesta voi hakea kotitalousvähennystä, mikäli se on osa laajempaa kunnostustyötä.

Kosteusmittauksesta toimitetaan tilaajalle erillinen raportti.

Osasto: