Koronaepidemian vaikutukset toimintaamme

Koronaepidemia ja etenkin sen tuomat kokoontumisrajoitukset ovat laittaneet isännöintialan käytännöt murrokseen. Etäkokoustamisesta ja -osallistumisesta on jo vuosia puhuttu, mutta vasta nyt, pakon edessä ovat nämä realisoituneet osaksi taloyhtiön arkea. Kaiken huolen ja murheen keskellä on myös hyviä puolia: isännöintiala on ottamassa seuraavan kehitysloikan ja mikä parasta, yhtiökokousten osallistumäärät ovat etäkokousten myötä jopa kasvaneet!

 

Isännöintiliiton sekä Kiinteistöliiton suosituksena on ensisijaisesti taloyhtiöiden kokousten järjestäminen etäkokousten ja etäosallistumisen avulla. Isännöintiliiton kyselyssä enemmistö vastaajista, 56 prosenttia, soveltaa sekä kokousten siirtämistä että etäkokousten järjestämistä. 36 prosenttia kyselyyn vastanneista oli ainakin vielä siirtämässä yhtiökokoukset kokonaisuudessaan epidemian jälkeiseen aikaan. Epidemian ja sen tuomien kokoontumisrajoitusten kestäessä tämä saattaa muodostua ongelmalliseksi toimintatavaksi, suuren määrän asioita kertyessä syksylle.

Tammer-Isännöinti on seurannut koronaepidemiaa seurannut aktiivisesti ja olemme tilanteen kehittyessä kerranneet toimintatapojamme. Isännöitsijöillä on jo ennestään ollut etätyömahdollisuus sekä siihen tarvittavat työvälineet. Lähtökohtaisesti kaikki taloyhtiön aineisto on pilvipalvelussa, isännöitsijän saavutettavissa paikasta riippumatta. Käyttämämme ohjelmistot, käytännössä Office 365 / Teams, mahdollistavat etäkokousten järjestämisen. Toimistomme kokoustilat ovat varustettu paitsi käsidesillä, myös etäpuhelut mahdollistavilla kaiuttimilla. Mahdolliset suljetut lippuäänestykset hoidetaan tekstiviestillä, tilinpäätös ja pöytäkirjat allekirjoitetaan tarvittaessa sähköisesti.

Taloyhtiökohtaisesti teemme yhteistyössä hallituksen kanssa ratkaisut kokousten järjestämisestä tai siirtämisestä. Olemme yhteiskuntana poikkeustilassa ja valmiuslaki ajaa asunto-osakeyhtiölain määräysten yli mitä tulee esimerkiksi yhtiökokouksen järjestämisaikaan. Olennaista on ihmishenkien ja terveyden turvaaminen, yhtiökokouksen järjestäminen tai pitämättä jättäminen on kuitenkin aina toissijaista terveyden rinnalla. Taloyhtiön arki jatkuu epidemiasta huolimatta, pyrimme omalta osaltamme huolehtimaan asioiden sujumisesta myös tässä poikkeustilanteessa.

Lisätietoa ja ohjeistusta asiasta:

Comments are closed.