Miksi käytämme vakuutusmeklaria kiinteistövakuutusten hoidossa?

Tammer-Isännöinti on käyttänyt jo pitkään vakuutusmeklaria kiinteistövakuutusten hoidossa.  Vakuutusmeklari on vakuutusammattilainen, mutta poikkeaa vakuutusyhtiöiden edustajista puolueettomuuden takia. Isännöintitoimiston kannattaa käyttää vakuutusmeklaria useista syistä:

Asiantuntemus: Vakuutusmeklarit ovat asiantuntijoita vakuutusasioissa. Heillä on syvällistä tietoa vakuutusmarkkinoista, eri vakuutustyypeistä ja vakuutusyhtiöiden tarjoamista ehdoista. Vakuutusmeklari seuraa vakuutusmarkkinoita ja niillä tapahtuvia muutoksia päivittäin. Tämä asiantuntemus auttaa isännöintitoimistoa löytämään parhaiten taloyhtiön tarpeisiin sopivat vakuutusratkaisut.

Vakuutusmarkkinoiden vertailu: Vakuutusmeklarit pystyvät asiantuntemuksellaan vertailemaan eri vakuutusyhtiöiden tarjouksia ja ehtoja perusteellisesti. Tämä auttaa isännöintitoimistoa löytämään kilpailukykyisen vakuutusratkaisun, joka tarjoaa taloyhtiölle tarvittavan suojan kohtuulliseen hintaan.

Räätälöidyt ratkaisut: Vakuutusmeklarit voivat auttaa isännöintitoimistoa räätälöimään vakuutuksen taloyhtiölle. Taloyhtiöillä on erilaisia riskejä ja tarpeita, ja vakuutusmeklarit voivat auttaa suunnittelemaan vakuutusratkaisun, joka sopii parhaiten kyseisen taloyhtiön tilanteeseen.

Neuvotteluvoima: Vakuutusmeklarilla on usein vahvat suhteet vakuutusyhtiöihin ja pääsy laajaan vakuutusverkostoon. Tämä antaa heille neuvotteluvoimaa saada parempia ehtoja ja edullisempia hintoja taloyhtiölle.

Riskienhallinta: Vakuutusmeklarit voivat auttaa isännöintitoimistoa tunnistamaan ja hallitsemaan taloyhtiöiden riskejä. He tarjovat arvokasta tietoa siitä, miten välttää vakuutusmaksujen nousua ja miten parantaa riskienhallintakäytäntöjä.

Vahinkotapausten käsittely: Vakuutusmeklarit auttavat isännöintitoimistoa vahinkotapausten käsittelyssä ja varmistavat, että vakuutuskorvaukset käsitellään oikeudenmukaisesti ja tehokkaasti.

Ajantasainen tieto: Vakuutusmeklarit pitävät ajan tasalla vakuutusmarkkinoiden muutoksista ja uusista tuotteista. Tämä varmistaa, että isännöintitoimisto saa ajantasaista tietoa ja voi päivittää taloyhtiöiden vakuutussuojaa tarvittaessa.

Vakuutusmeklaria käytettäessä taloyhtiö saa kiinteistövakuutukseen ns. kanava-alennuksen, joka vastaa pääosin vakuutusmeklarin tuomaa lisäkustannusta taloyhtiölle. Vakuutusmeklarin käytöllä ei siis käytännössä ole kustannusvaikutusta taloyhtiölle.

Yhteenvetona vakuutusmeklarin käyttö on tehokas tapa varmistaa, että taloyhtiö saa tarpeisiinsa sopivan vakuutussuojan parhailla mahdollisilla ehdoilla ja kustannuksilla.

Comments are closed.